Mit csináljak otthon a karanténban? 10 dolog, amivel elütheted az időt, ebben az időszakban.

március 23, 2020by Lézervágás
house-4952681_1920-1-1280x853.jpg

Szomorú, hogy ezt az időszakot kell átélnünk, meg kell szakítanunk a mindennapi rutinunkat és életvitelünket. A mai felgyorsult, pörgős hétköznapokból, igen szokatlan belecsöppenni egy ilyen otthoni karanténba, ahol az ember nem tud kimozdulni a lakásásból, ahogyan azt megszokta.

Mi hoztunk nektek 10 dolgot, amivel eltöltheted, illetve picit elfelejtheted ezt a nem túl vidám időszakot, s melyekkel némi pozitivitást vihetsz az elkövetkezendő napjaidba.

  1. Ülj össze családoddal (akivel egy háztartásban élsz) és társasozzatok! Most végre van elég minőségi idő, amit együtt tölthettek otthon karanténban. Társasjátékot elővenni és már mehet is a parti!
  2. Olvass, tanulj! Végre belefoghatsz egy hosszasabb regénybe, a kedvenc könyved újraolvasásába, vagy akár tanulmányi könyveket kezdhetsz el. Most elég időd és nyugalmad van arra, hogy akár belefogj valami újba és tanulj róla, vagy fejleszd magad a már meglévő szakmádban. Ma már rengeteg online könyv, e-kurzus és sok más lehetőség áll rendelkezésünkre az otthoni tanuláshoz és olvasáshoz.
  3. Kezdődhet a film maraton! Nézd újra kedvenc sorozatodat, a már online elérhető filmeket, vagy nézd végig a mindenki által imádott Jóbarátok amerikai sorozatot.
  4. Ülj össze a haverokkal…persze csak video chaten! Beszéld meg barátaiddal, barátnőiddel, családoddal az időpontot, üljön le mindenki otthon a kamera / telefon elé és indulhat a webkamerás összejövetel. Itt ugyan úgy beszélgethettek, elmondhatjátok, ki, hogyan birkózik meg a kialakult helyzettel, és még akár játszhattok is. (fekete, fehér, igen, nem; barkóba; ország, város stb…)
  5. Ne lustulj el, jöhet a Home Workout! Attól függetlenül, hogy nem hagyhatjuk el otthonunkat még nem kell az elkövetkezendő időszakban csak a kanapén ülnünk és ennünk, miközben közeleg a nyár és lassan villantani kell a strandon. Rengeteg videót találsz a youtuben, instagramon „home workout” néven. Ezekből tudsz inspirálódni és elkezdeni saját otthoni edzésedet. A legtöbbhöz elég egy szék, kanapé és egy szőnyeg. Hajrá!!
  6. Válj igazi séffé! Most elég időd lesz különböző finomságokkal kísérletezni és újdonságokat főzni a családnak vagy magadnak. Ma már az internetnek köszönhetően megszámlálhatatlan recept közül választhatunk, melyeket sosem késő kipróbálni. Keresd meg a kedvenceidet és légy kreatív!
  7. Tervezd meg a következő utazásodat! Attól még, hogy most fizikailag nem lehet utazni, fejben még szabad! Nézelődj, inspirálódj a neten, állítsd össze a bakancslistádat és járj utána, hogy kiszemelt helyeiden mi mindent fogsz majd megnézni. Most, hogy van erre időd, lehet, hogy nem csak a Top10 látnivalót fogod megcsodálni.
  8. Színház kedvelő vagy? A neten számos előadás online elérhető, melyeket otthonról kényelmesen a kanapédról meg tudsz nézni. És ami ráadás, hogy ezt mind INGYEN teheted meg.
  9. Otthonról nézelődhetsz a világ vezető múzeumainak gyűjteményében. A Google Art collections segítségével online nézheted meg a gyűjteményeket.
  10. Dolgozz otthonról! Hidd el, egy kis nyugi után jól fog esni, hogy egy kicsit visszatérhetsz a hétköznapokba. Ha a céged ezt meg tudja oldani, mindenképpen vedd igénybe. Előnye még, hogy mikor visszatér minden a normál kerékvágásba, nem lesz minden feladatot úgy feltornyosulva.

 

Reméljük tudtunk segíteni és mindenki megpróbál egy kis vidámságot is belevinni hétköznapjaiba, még ebben a nehéz időszakban is. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánunk!

Meleghegyi és Társa Kft. csapata


© 2009-2023 Lézervágás és lemezmegmunkálás • Minden jog fenntartva.