Pályázatok

GINOP-2.1.1-15-2016-00866 Pályázat

Intelligens Optikai Lemezalkatrész Felismerő és Lézeres Jelölő Berendezés Kutatása és Fejlesztése

Egy új, hazai fejlesztés kis- és nagyüzemi körülmények között is képes automatizálni a lemezalkatrésszel foglalkozó vállalkozások minőségellenőri feladatait. A Meleghegyi és Társa Kft. valamint az Optimal Optik Kft. által közösen fejlesztett, új rendszer nemcsak ellenőrzi majd az elkészült lemeztermékek súlyát és anyagvastagságát, külső méreteit és kontúrját, de egyúttal bele is gravírozza a megfelelő sorszámot vagy kódot a lemezbe. A 285,7 millió forintos összköltségű fejlesztés 180 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Alapvetően új eszközt fejleszt a lemezáruk gyártásához a Meleghegyi és Társa Kft. A cég az Optimal Optik Kft.-vel együttműködve automatizálja a lemezáru-gyártás minőségellenőrzését. Az „Intelligens Optikai Lemezalkatrész Felismerő és Lézeres Jelölő Berendezés Kutatása és Fejlesztése” címen támogatott pályázat, illetve az elkészülő, új berendezés forradalmasítja az eddigi kézi munkát. A korábbi emberi méréseket és rengeteg hibalehetőséget tartogató folyamat mostantól teljesen automatizálható. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha – ahogy ez gyakori is a gyártók életében – egyszerre több megrendelő különféle alkatrészének gyártása folyik. A humán ellenőrök ilyenkor könnyen összezavarodnak, munkájuk nagyon stresszessé válik, de a gépnek mindegy, milyen sorrendben érkeznek az egyes, különböző alkatrészek – ismerteti a fejlesztést Meleghegyi László cégtulajdonos.

Az elkészült alkatrészek egy megvilágított üveglapra kerülnek, amelyet egy speciális futószalag továbbít a készülékbe, de kisebb üzemméretben az adagolás kézzel is végezhető, az eszköz lényege nem a behordó rendszer. A gép belsejében egy multikamerás mérőrendszer a kontúrvonalak felismerésével, a lézeres pontmátrix-generátor, és egy beépített mérleg pedig az anyagvastagság és súly mérésével képes azonosítani az alkatrészt. Ugyanitt látja el a gép kóddal, illetve sorszámmal a tárgyat egy erre a célra módosított lézergravírozó segítségével.

Az így mért adatokból a számítógép egy speciális szoftverrel meghatározza melyik alkatrészt „látja” és annak paraméterei megfelelnek-e a vállalatirányító rendszerből nyert adatoknak. A kapott és a tárolt információt összevetve ellenőrzi az alkatrészek minőségét, mennyiségét és visszacsatolja az irányító rendszerbe.

A projektben az optikai feladatokat az Optimal Optik Kft. végzi, a gépészeti munkákat a Meleghegyi és Társa Kft. valósítja meg, és az első készülékek is az ő telephelyükön működnek majd.

A projekt befejezése: 2018.03.31.

GINOP-1.2.1-15-2015-00742 Pályázat

A projekt kezdete 2016.01.01.

A projekt célja a lemezmegmunkálási tevékenység további fejlesztése. A beruházás megvalósítása során 1 db Salvagnini B3-100-3000 típusú elektromechanikus élhajlító, és 1 db Salvagnini P2 Lean típusú panelhajlító gép kerül beszerzésre. A beruházás azért szükséges, mert az új gépek használatával a vállalkozás termelési kapacitása növekszik, a csúcstechnológiát képviselő gépek segítségével komplexebb feladatok elvégzésére és magasabb minőségű termékek gyártására nyílik lehetőség.

Cégünk számos olyan hajlított lemez alkatrészt szállít be különböző cégeknek, melyeken speciális hajlítások is vannak. Mivel a jelenlegi hajlító gépeink ezeket nem képesek legyártani, további alvállalkozókat kellett a gyártási folyamatba bevonnunk. Ezzel jelentősen megnőtt a gyártási idő, és költség. A Salvagnini P2Lean típusú panelhajlítón képes ezeket a műveleteket elvégezni, valamint jelentős kapacitás bővülést jelent a hajlított alkatrészek gyártásában. Ennek a berendezésnek a beállításával, már nem csak fél kész terméket tudunk gyártani ezen a területen, hanem teljesen kész cikkeket tudunk beszállítani, a megrendelőinknek.

A Salvagnini B3-100-3000 egy nagyon modern élhajlító, amely a hagyományos hidraulikus társaihoz képest mintegy 15%-kall gyorsabb, és 50%-al kevesebb energiát használ. Az általunk nagy mennyiségben gyártott kisméretű alkatrészek erre a gépre történő áthelyezésével, jelentős idő, és költség megtakarítása érhető el.


PM_KKVTELEP_2018/215 - REGIONÁLIS BERUHÁZÁSI TÁMOGATÁS

MEGLÉVŐ LEMEZMEGMUNKÁLÓ ÜZEM BŐVÍTÉSE A MELEGHEGYI ÉS TÁRSA KFT.-NÉL

A Pénzügyminisztérium 100 millió forint támogatásának köszönhetően, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás segítségével, cégünk elkezdhette jelenlegi lemezmegmunkáló üzemének bővítését, 1500 m2-ről 3000 m2-re.

A fejlesztés célja a fejlődés, modernizálás és korszerűsítés a minőségi gyártás fennmaradása érdekében. Az üzembővítés Dabason valósul meg, a cégvezető kezdeményezésére. Célunk, hogy vevőinknek mindenkor minőségi, hatékony és gyors szolgáltatást nyújthassunk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy jelenlegi 1500 m2-es gyártócsarnokunkat 3000 m2-re bővítjük, melynek köszönhetően gyártókapacitásunk is megnövekszik.

Új csarnokunkban gépeinket, megmunkálási állomásainkat az Ipar4.0 irányelvek alapján rendeztük el a hatékonyság növelése érdekében. A kibővített csarnok nem csak raktárhelyiséggel, irodákkal, tárgyalókkal, üzemterülettel bővül, de széles körben tud majd munkahelyi lehetőséget biztosítani a jelentkezők számára.

Terveink szerint 2020.10.01.-re készül el a beruházás, mely egy ünnepélyes megnyitó keretein belül nyitja meg kapuit.


Pályázat - VEKOP-1.2.6-20-2020-00220

Kedvezményezett neve: Meleghegyi és társa Gépgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt Címe: Fejlesztés a VEKOP-1.2.6-20 projekt keretében a Meleghegyi és társa Kft-nél

Szerződött támogatási összeg: 43 500 000 Ft.

Támogatás mértéke: 70 %

Projekt tartalmának bemutatása: Új hajlító gép beszerzése, ezzel egy régi elavult gépet tudunk kiváltani. Az új gép sokkal kevesebb energiát használ, gyorsabb és pontosabb, valamint jóval kisebb a szerviz igénye. A járványhelyzet mellett elsődleges feladatunk volt a munkatársak megtartása és a gyártási kapacitás megőrzése. Jelen projekt keretében megvásárolt eszközzel gyártási kapacitásunk bővülhet, valamint ezzel összhangban munkahelyteremtésre kerül sor, a megrendelések és ügyféligények kiszolgálása érdekében.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00220

PM_KKVESZKOZ_2018/B1. -Eszközbeszerzés

Eszközbeszerzés A MELEGHEGYI ÉS TÁRSA KFT.-NÉL

A Pénzügyminisztérium 192 495 318 millió forint támogatásának köszönhetően, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás segítségével, cégünk bővíthette gépállományát és eszközeit.

A fejlesztés célja a fejlődés, modernizálás és korszerűsítés a minőségi gyártás fennmaradása érdekében. A beszerzett gépek egy teljesen automata rendszert biztosítanak a termelésnek. Célunk, hogy vevőinknek mindenkor minőségi, hatékony és gyors szolgáltatást nyújthassunk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy jelenlegi gépállományunkat bővítjük, melynek köszönhetően gyártókapacitásunk is megnövekszik.

Gépeinket, megmunkálási állomásainkat az Ipar4.0 irányelvek alapján rendeztük el a hatékonyság növelése érdekében.