Pályázatok

GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00064 - „Technológiafejlesztés a Meleghegyi Kft-nél"

Ebben a projektben négy toronnyal bővítjük az automata raktárunkat, mely alkalmas lesz két darab egymástól függetlenül működő lézergép kiszolgálására is. Ez a liftrendszer a raktárba történő ki és betárazást is biztosítja, valamint képes automatikusan felrakni a toronyhoz kötött lézergép asztalára a megmunkálandó alapanyagot, és a kivágott alkatrészeket le is szedi és egy másik palettára rakja. Ezen technológia segítségével csökkentjük az emberi hibázás lehetőségét, valamint nagy mértékben csökkentjük a be tárazási és leszedési időt. A 218 246 241 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatás a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A raktározási és a lézergépre történő felpakolási műveletek nagy figyelmet és folyamatos emberi munkát igényelnek. Időben is hosszadalmas, mert egy táblán adott esetben akár több száz apró alkatrész is lehet, amit le kell szednie a gépkezelőnek. Mind ezt figyelembe véve nem elvárható a folyamatos munkavégzés. A most beszerzésre kerülő rendszer úgy működik, hogy a raktárosok egy betárazó kocsin keresztül beküldik egy toronynak nevezett polcrendszerbe a bála lemezt. Ezek között a polcok között egy robot lift közlekedik, mely centiméterekre halad a polcoktól és minden emeletet elér. Igy olyan polc sűrűség alakítható ki, hogy négyzetméterre vetítve 120%-al fér el több lemez árú egy négyzetméteren. A raktár rendszer számítógépes terminállal rendelkezik, valamint követi a FIFO elvet. A továbbiakban emberi kéz érintése nélkül zajlik a megmunkálás, igy nincs sérülés és kizárt a emberi tévedésből származó hiba. Az egyedi formatkódoknak köszönhetően az alapanyag felhasználás, nyomon követése precízen és bármikor vissza kereshető módon naplózásra kerül. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ezek a gépek tisztán elektromos árammal működnek, így a lemezek mozgatásához használt nagy teherbírású targonca, mely gáz üzemű, sokkal kevesebbet kell üzemeljen. Ezzel javul az üzem levegőjének a minősége, és csökken a káros anyag kibocsájtás.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.03.31.

A projekt azonosítása: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00064

A Támogatás intenzitása: 50 %

GINOP-2.1.1-15-2016-00866 Pályázat

Intelligens Optikai Lemezalkatrész Felismerő és Lézeres Jelölő Berendezés Kutatása és Fejlesztése

Egy új, hazai fejlesztés kis- és nagyüzemi körülmények között is képes automatizálni a lemezalkatrésszel foglalkozó vállalkozások minőségellenőri feladatait. A Meleghegyi és Társa Kft. valamint az Optimal Optik Kft. által közösen fejlesztett, új rendszer nemcsak ellenőrzi majd az elkészült lemeztermékek súlyát és anyagvastagságát, külső méreteit és kontúrját, de egyúttal bele is gravírozza a megfelelő sorszámot vagy kódot a lemezbe. A 285,7 millió forintos összköltségű fejlesztés 180 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Alapvetően új eszközt fejleszt a lemezáruk gyártásához a Meleghegyi és Társa Kft. A cég az Optimal Optik Kft.-vel együttműködve automatizálja a lemezáru-gyártás minőségellenőrzését. Az „Intelligens Optikai Lemezalkatrész Felismerő és Lézeres Jelölő Berendezés Kutatása és Fejlesztése” címen támogatott pályázat, illetve az elkészülő, új berendezés forradalmasítja az eddigi kézi munkát. A korábbi emberi méréseket és rengeteg hibalehetőséget tartogató folyamat mostantól teljesen automatizálható. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha – ahogy ez gyakori is a gyártók életében – egyszerre több megrendelő különféle alkatrészének gyártása folyik. A humán ellenőrök ilyenkor könnyen összezavarodnak, munkájuk nagyon stresszessé válik, de a gépnek mindegy, milyen sorrendben érkeznek az egyes, különböző alkatrészek – ismerteti a fejlesztést Meleghegyi László cégtulajdonos.

Az elkészült alkatrészek egy megvilágított üveglapra kerülnek, amelyet egy speciális futószalag továbbít a készülékbe, de kisebb üzemméretben az adagolás kézzel is végezhető, az eszköz lényege nem a behordó rendszer. A gép belsejében egy multikamerás mérőrendszer a kontúrvonalak felismerésével, a lézeres pontmátrix-generátor, és egy beépített mérleg pedig az anyagvastagság és súly mérésével képes azonosítani az alkatrészt. Ugyanitt látja el a gép kóddal, illetve sorszámmal a tárgyat egy erre a célra módosított lézergravírozó segítségével.

Az így mért adatokból a számítógép egy speciális szoftverrel meghatározza melyik alkatrészt „látja” és annak paraméterei megfelelnek-e a vállalatirányító rendszerből nyert adatoknak. A kapott és a tárolt információt összevetve ellenőrzi az alkatrészek minőségét, mennyiségét és visszacsatolja az irányító rendszerbe.

A projektben az optikai feladatokat az Optimal Optik Kft. végzi, a gépészeti munkákat a Meleghegyi és Társa Kft. valósítja meg, és az első készülékek is az ő telephelyükön működnek majd.

A projekt befejezése: 2018.03.31.

GINOP-1.2.1-15-2015-00742 Pályázat

A projekt kezdete 2016.01.01.

A projekt célja a lemezmegmunkálási tevékenység további fejlesztése. A beruházás megvalósítása során 1 db Salvagnini B3-100-3000 típusú elektromechanikus élhajlító, és 1 db Salvagnini P2 Lean típusú panelhajlító gép kerül beszerzésre. A beruházás azért szükséges, mert az új gépek használatával a vállalkozás termelési kapacitása növekszik, a csúcstechnológiát képviselő gépek segítségével komplexebb feladatok elvégzésére és magasabb minőségű termékek gyártására nyílik lehetőség.

Cégünk számos olyan hajlított lemez alkatrészt szállít be különböző cégeknek, melyeken speciális hajlítások is vannak. Mivel a jelenlegi hajlító gépeink ezeket nem képesek legyártani, további alvállalkozókat kellett a gyártási folyamatba bevonnunk. Ezzel jelentősen megnőtt a gyártási idő, és költség. A Salvagnini P2Lean típusú panelhajlítón képes ezeket a műveleteket elvégezni, valamint jelentős kapacitás bővülést jelent a hajlított alkatrészek gyártásában. Ennek a berendezésnek a beállításával, már nem csak fél kész terméket tudunk gyártani ezen a területen, hanem teljesen kész cikkeket tudunk beszállítani, a megrendelőinknek.

A Salvagnini B3-100-3000 egy nagyon modern élhajlító, amely a hagyományos hidraulikus társaihoz képest mintegy 15%-kall gyorsabb, és 50%-al kevesebb energiát használ. Az általunk nagy mennyiségben gyártott kisméretű alkatrészek erre a gépre történő áthelyezésével, jelentős idő, és költség megtakarítása érhető el.


PM_KKVTELEP_2018/215 - REGIONÁLIS BERUHÁZÁSI TÁMOGATÁS

MEGLÉVŐ LEMEZMEGMUNKÁLÓ ÜZEM BŐVÍTÉSE A MELEGHEGYI ÉS TÁRSA KFT.-NÉL

A Pénzügyminisztérium 100 millió forint támogatásának köszönhetően, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás segítségével, cégünk elkezdhette jelenlegi lemezmegmunkáló üzemének bővítését, 1500 m2-ről 3000 m2-re.

A fejlesztés célja a fejlődés, modernizálás és korszerűsítés a minőségi gyártás fennmaradása érdekében. Az üzembővítés Dabason valósul meg, a cégvezető kezdeményezésére. Célunk, hogy vevőinknek mindenkor minőségi, hatékony és gyors szolgáltatást nyújthassunk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy jelenlegi 1500 m2-es gyártócsarnokunkat 3000 m2-re bővítjük, melynek köszönhetően gyártókapacitásunk is megnövekszik.

Új csarnokunkban gépeinket, megmunkálási állomásainkat az Ipar4.0 irányelvek alapján rendeztük el a hatékonyság növelése érdekében. A kibővített csarnok nem csak raktárhelyiséggel, irodákkal, tárgyalókkal, üzemterülettel bővül, de széles körben tud majd munkahelyi lehetőséget biztosítani a jelentkezők számára.

Terveink szerint 2020.10.01.-re készül el a beruházás, mely egy ünnepélyes megnyitó keretein belül nyitja meg kapuit.


Pályázat - VEKOP-1.2.6-20-2020-00220

Kedvezményezett neve: Meleghegyi és társa Gépgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt Címe: Fejlesztés a VEKOP-1.2.6-20 projekt keretében a Meleghegyi és társa Kft-nél

Szerződött támogatási összeg: 43 499 822 Ft

Támogatás mértéke: 59,258169%

Projekt tartalmának bemutatása: A pályázó dabasi telephelyén kialakítandó, olyan beltéri pozicionálórendszer létesítését tűzte ki célul, amely lehetővé teszi az adott épületben található dolgozók és termékek valósidejű nyomon követését, valamint a megtett útvonalak és a kapcsolódó adatok utólagos elemzését. A rendszer a fejlett adatkezelési metódusának köszönhetően igény esetén megoldást nyújt arra a komplex problémára, hogy a vállalat ügyfelei valós időben értesüljenek az egyes termékek gyártásának fázisairól, illetve az egyes rendelésekről rendelkezésre bocsájtani kívánt friss információkról, ezáltal tervezhetőbbé téve a folyamatokat.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00220PM_KKVESZKOZ_2018/B1. -Eszközbeszerzés

Eszközbeszerzés A MELEGHEGYI ÉS TÁRSA KFT.-NÉL

A Pénzügyminisztérium 192 495 318 millió forint támogatásának köszönhetően, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás segítségével, cégünk bővíthette gépállományát és eszközeit.

A fejlesztés célja a fejlődés, modernizálás és korszerűsítés a minőségi gyártás fennmaradása érdekében. A beszerzett gépek egy teljesen automata rendszert biztosítanak a termelésnek. Célunk, hogy vevőinknek mindenkor minőségi, hatékony és gyors szolgáltatást nyújthassunk. Ezért is döntöttünk amellett, hogy jelenlegi gépállományunkat bővítjük, melynek köszönhetően gyártókapacitásunk is megnövekszik.

Gépeinket, megmunkálási állomásainkat az Ipar4.0 irányelvek alapján rendeztük el a hatékonyság növelése érdekében.


GINOP-1.2.1-16-2017-01045

Kedvezményezett neve: Meleghegyi és társa Gépgyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Projekt címe: Termelési kapacitásbővítés a Meleghegyi Kft szegedi telephelyén

Szerződött támogatási összeg: 97 549 830 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés elsődleges célja cégünk termelési kapacitásának bővítése és a gyártási minőség javítása volt, ezért a pályázat keretében olyan eszközöket szereztünk be, melyek nagyban hozzájárultak vállalkozásunk fejlődéséhez. Többek között HELI CPD18-GD2 típusú targonca, MicroStep MG 3001.20 Prk + CH500 CNC vágóberendezés, Chevalier FSG köszörű, SMTCP 400 lecsévélő, egyengető, előtoló rendszer, Sangiacomo T-130R excenter présgép, Robotizált automata síklemez megmunkáló cella, Hordozható 3D tapintómérőkar lézerszkennerrel és ACTUAL vállalatirányítási rendszer került beszerzésre.

Projekt fizikai befejezése: 2019.10.28.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-01045