Nyári családi napunk

augusztus 2, 2019by Lézervágás
IMG_7598.jpg

Cégünk a hétvégén megrendezte nyári „Családi napját”. A program közös bográcsozással, paprikás krumpli főzéssel kezdődött.

Ezt követően megrendeztük horgászversenyünket, ahol kicsik, nagyok egyaránt részt vettek. Csak úgy pörögtek a halak! Pontyokat és keszegeket fogtak leginkább a „horgászok”, majd természetesen visszaengedték őket a díjazás után.

A marószerszámok befogása és forgatása a speciálisan kiképzett maróorsóval történik, mely, vízszintesen, függőlegesen és szögben is állhat. A mellékmozgásokat általában a munkadarab végzi szánrendszerek segítségével.

A marók befogásakor figyelembe kell vennünk, hogy megfelelő legyen a futáspontosság, valamint, hogy biztosítható legyen a nyomatékátadás. A nyomatékátadás hengeres felületen súrlódással történik, éppen ezért az anyát erősen meg kell szorítani.

Ahogy más megmunkálási folyamatok során is, fontos feladat a munkadarab helyzetének pontos meghatározása és merev befogása. A munkadarabot a gép asztalára fogják fel szorítóvasakkal. A helyzet-meghatározáshoz az asztal felületét és hornyait használhatják fel.


A boldog nyerteseket videónkban láthatják.© 2009-2023 Lézervágás és lemezmegmunkálás • Minden jog fenntartva.