Megkaptuk az „Ezüst Ipar4.0” minősítést

november 27, 2019by Lézervágás
Elnyertuk-mar-az-ezust-minositest-is.png

Cégünk 2018. szeptembertől részt vett az Ipar4.0 projektben. Mi is az az Ipar4.0?

A termelési folyamatok olyan hatékony szervezését írja le, melynek keretében az eszközök önállóan kommunikálnak, és összehangoltan működnek az anyagáram mentén. Célunk a projekt során, olyan gyakorlati és elméleti ismeretek megszerzése volt, mely előremozdíthatja automatizációs és digitalizációs fejlesztési törekvéseinket. Ezen módszereket megfelelően alkalmazva növelhetjük versenyképességünket, csökkenthetjük működési költségeinket és minimalizálhatjuk passzív termelési időnket.

A projektet először mintagyárak látogatásával kezdtük meg, ahol az Ipar4.0 megoldásokat működés közben tanulmányozhattuk. Ezt követően termelésmenedzsment workshopon vettünk részt, ahol az általunk is alkalmazott KAIZEN, illetve LEAN szemléletet elemeztük mélyebben.

Ezeket az állomásokat elvégezve következett az Ipar 4.0 tervezés workshop, a mintagyári esettanulmányok és a technológiai workshop. A program utolsó szakaszában egyszerű fejlesztési tervet dolgoztunk ki, és „Ezüst Ipar 4.0” minősítést kaptunk.

Az egy éven át tartó hosszadalmas tanfolyamok és tanulmányozások után, ezt a címet is elértük, EGYÜTT. A jövőben tovább küzdünk az Arany minősítésért, amit terveink szerint jövő évben meg is szerzünk.

 


© 2009-2023 Lézervágás és lemezmegmunkálás • Minden jog fenntartva.